• Vaste begeleiders
  • Huiskamergevoel
  • Gediplomeerd en gecertificeerd
  • Multidisciplinair team
  • Multidisciplinair team
  • Gediplomeerd en gecertificeerd
  • Huiskamergevoel
  • Vaste begeleiders

Bananenbrood dag

Ingrediënten bananenbrood

  • 3 rijpe bananen (hoe rijper een banaan, hoe zoeter de smaak dus iets te bruine bananen zijn perfect voor dit recept)
  • 3 eieren
  • 150 gram havermout (gewoon de goedkoopste die je kunt vinden)
  • een flinke theelepel bakpoeder
  • een theelepel kaneel
  • een snuf zout

Verder nog nodig:
een kleine cakevorm (20-24 cm), bakpapier, staafmixer of keukenmachine

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Maal de havermout fijn met de staafmixer of in de keukenmachine tot het eruit ziet als meel. Het is niet erg als er nog wat kleine stukjes in zitten.
  • Maak de banaan fijn met de staafmixer. Voeg de eieren, havermoutmeel, zelfrijzend bakmeel, kaneel, zout toe en mix alles door elkaar.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier, doe het beslag in de vorm en zet het bananenbrood ongeveer 55 minuten in het midden van de oven.
  • Prik met een satéprikker in het midden, zit er geen beslag aan als je de prikker eruit haalt dan is je brood klaar.
  • Haal het bananenbrood uit de oven, laat een beetje afkoelen en snijd in plakken. Eet smakelijk!

Voedingswaarde
Het hele bananenbrood bevat zo’n 1400 kcal. Ik haalde er 16 plakjes uit, wat neerkomt op bijna 90 kcal per plakje. Ongeveer evenveel dus als in een snee volkorenbrood of 1,5 speculaasje.

Variatie
Ik maakte dit bananenbrood ook al eens met volkorenmeel en met amandelmeel. Wil je op de calorieën letten, dan is amandelmeel geen goed idee: 150 gram amandelmeel bevat 300 kcal meer dan 150 gram havermout.
Voeg eens een hand noten, rozijnen of stukje pure chocolade (70%) toe.

Bewaren
Luchtdicht verpakt kan je het drie tot vier dagen bewaren, je kan het ook in plakken in de vriezer bewaren.

Bron: https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/gezond-eten/gezonde recepten/bananenbrood

    Heb je vragen?